Bejaarde vrouw (83) omver geduwd en beroofd na bezoekje aan kapper

AMERSFOORT Een 83-jarige vrouw uit Amersfoort werd zaterdag 15 september rond 13.00 uur op weg van haar kapper naar huis beroofd van haar tas. Met haar rollator liep ze naar huis. Toen ze het bruggetje aan het Donizettipad overstak, kreeg ze een harde duw in haar rug. Ze viel op de grond.

Het ging zo snel dat ze de daders niet goed heeft gezien. Toen ze weer overeind kwam, zag ze dat haar tas weg is. Een vrouw die in de buurt was, zag twee jongens wegrennen met een tas. Zij ontfermde zich over het slachtoffer en schakelde de politie in.

SIGNALMENT Beide verdachten hebben een lichtgetinte huidskleur, zijn 16 tot 18 jaar oud, hebben een normaal postuur en donker, opgeschoren haar. De één droeg een blauw trainingspak, de ander een donkere jas of vest en een donkere broek. Ook had één van de twee verdachte een rood of zwart petje op.
De politie wil de daders van deze laffe beroving graag vinden; tips zijn welkom via tel. 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.

Video: Bureau Hengeveld/RTV Utrecht.