Bejaarde vrouw aan Van Ghentstraat gewelddadig beroofd in eigen woning

AMERSFOORT Een 76-jarige Amersfoortse aan de Van Ghentstraat is 's avond altijd voorzichtig als de deurbel gaat. Toch werd ze op donderdagavond 8 november op een brute manier overvallen. Opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde woensdagavond aandacht aan deze zaak.

Die avond ging rond 18.30 uur de deurbel. Ze deed niet open, maar vroeg door het gat van de brievenbus wie er was. Er stond een jongen voor de deur die zei dat hij naar iemand op zoek was en vroeg of ze hem kan helpen. Toen deed ze de deur open. Direct stormden er drie andere jongens binnen. Ze duwden haar tegen de grond. Ze schreeuwde om hulp, waarop twee van de overvallers haar mond dichtdrukten en haar sloegen en schopten. De derde persoon ging naar boven en doorzocht daar een kast. Toen hij weer naar beneden kwam, renden ze met zijn allen de woning weer uit. Het slachtoffer was in paniek en rende al schreeuwend om hulp de straat op. Buren belden 112 en de politie kwam ter plaatse.

GETUIGEN Meteen na de overval zag een getuige die over de Van Galenstraat liep, vier jongens uit het steegje vanachter de woningen aan de Van Ghentstraat komen rennen. Waarschijnlijk zijn dit de drie overvallers en de jongen die bij het slachtoffer aanbelden. Ze gingen linksaf richting de Van Brakelstraat. Wat de daders buit hebben gemaakt, is niet helemaal duidelijk. Uit de doorzochte kast zijn vermoedelijk sieraden gestolen.

SIGNALEMENTEN De jongens waren allemaal zo rond de 16-17 jaar en hebben een lichtgetinte huidskleur en zwart haar. De lengtes variëren tussen de 1,60 en de 1,85 meter. Ze droegen voornamelijk zwarte kleding. Eén droeg een zwart Adidas trainingspak en één had een zwarte jas van The North Face aan.

De politie vraagt om tips via tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie