• Snelste Nieuws Amersfoort
  • Snelste Nieuws Amersfoort
  • Snelste Nieuws Amersfoort

Bewoner zwaargewond in flatwoning Ringweg-Koppel

AMERSFOORT Bij een flatwoning aan de Ringweg-Koppel hebben hulpdiensten dinsdagavond masaal gevochten voor het leven van een man. Na een melding 'ongeval met gevaarlijke stoffen' kwamen veel brandweer-, politie- en ambulance-auto's naar het adres in de wijk De Koppel. De persoon werd na ruim een half uur behandelen met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

 

Om 21.30 uur kwam de eerste melding binnen en was er rondom de flat een flinke gaslucht te ruiken. De politie ging met een ram naar boven, maar het is niet bekend of deze daadwerkelijk is gebruikt om de woning in te komen. 

Wel werd de bewoner van het pand op de portiek langere tijd gereanimeerd en uiteindelijk via de hoogwerker naar beneden gehaald. 

De inzet van de grote hoeveelheid hulpdiensten trok veel bekijks. Auto's stopten op de weg, wat voor een kleine opstopping opleverde. 

Het bleek uiteindelijk dat er een pannetje op het vuur heeft gestaand, waardoor het slachtoffer vermoedelijk onwel is geworden. Een opgeroepen traumahelikopter werd geannuleerd.