Bewoners portiekflats Bachweg boos op Alliantie

AMERSFOORT Ontevreden bewoners van de portiekflats aan de Bachweg hebben gezamenlijk een boze brief opgesteld die ze woensdag aan de Alliantie op het hoofdkantoor aan de Heiligenbergerweg 60 overhandigen.

Na een buurtonderzoek van de SP hebben zij ontdekt dat ze allemaal dezelfde problemen hebben met de Alliantie en dat ze het allemaal zat zijn dat deze problemen niet worden opgelost. ,,Het gaat ondermeer om ernstige vochtproblemen in de flats die schimmel veroorzaken; de niet sluitende ramen spelen daar een grote rol in. Vocht komt binnen als het regent, insecten komen er op af en spullen vergaan´´, schrijven ze. Vanwege het vocht en de daarmee gepaard gaande schimmel zijn volgens de groep er gezondheidsklachten ontstaan bij meerdere bewoners, ook bij kinderen.

Vanwege niet sluitende ramen en kozijnen zijn er tevens ´torenhoge stookkosten´. De huur is te hoog voor de woningen in huidige staat, vanwege de stookkosten en vanwege gebrek aan service. ,,In feite wonen we gewoon in een slooppand.´´ Tot slot willen ze duidelijkheid over het traject rondom de sloop. ,,Die duidelijkheid is er nooit geweest en we ontvangen enkel vage brieven´´, klinkt het strijdbaar.

,,Wij hebben individueel geprobeerd om deze problemen bij u onder de aandacht te brengen, maar vanuit uw organisatie is er geen actie ondernomen om deze problemen op te lossen´´, staat te lezen in de brief. ,,Ook worden afspraken om problemen op te lossen niet nagekomen. Dit zorgt voor frustratie bij ons omdat wij recht hebben op een woning die ten minste wind- en waterdicht is.´´

Bijna alle bewoners ondertekenden de brief en ze hopen met zoveel mogelijk mensen naar de Alliantie toe te gaan.