• Schetsontwerp Collectie Centrum Nederland.

    rijksmuseum.nl

Bijeenkomst over herontwikkeling locatie Podium

AMERSFOORT Op maandag 8 april zijn belangstellenden welkom op een informatiebijeenkomst over de voorgenomen herontwikkeling van de kantorenlocatie Podium in Vathorst. Gemeente Amersfoort en Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) vertellen dan over de mogelijkheden van woningbouw op het terrein en er is ruimte voor gesprek.

Vanwege de verandering op de kantorenmarkt en de grote vraag naar nieuwe woningen hebben de gemeente Amersfoort en Heijmans, samen met OBV, onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van woningen op de locatie Podium. Er is een stedenbouwkundige verkenning gemaakt, waarbij rondom de huidige kantoren - VolkerWessels en Stater - en het in aanbouw zijnde Collectie Centrum Nederland woningen worden ingepast in een groene setting. Uit deze verkenning blijkt dat er op de locatie ruimte is voor een kwalitatief goed woningbouwprogramma voor circa 400 woningen, in een mix van woningen en appartementen.Tijd en plaats

De bijeenkomst is maandagavond 8 april, inloop vanaf 18.45 uur. Een korte presentatie over de verkenning begint om 19.00 uur. Locatie: het i-Centrum Vathorst, Veenslagen 2 in Amersfoort. Na de presentatie kan men ook binnenlopen om aan de tafels mee te praten. De bijeenkomst duurt tot 21.00 uur.