• Maarten J. Eykman
  • Maarten J. Eykman

Bijna 10.000 bezoekers bij tuinenfestival

AMERSFOORT Er waren maar liefst 122 tuinen gevuld met Amersfoortse artiesten die in totaal 375 optredens gaven afgelopen zondag tijdens de zesde editie van Struinen in de Tuinen. Organisator Dirkjan van Oord: ,,We hebben uitgerekend dat er 488 Lokale podiumkunstenaars betrokken waren tijdens deze editie! Amersfoort bruist van het talent!"

,,Uit alle enthousiaste reacties van bezoekers, artiesten en deelnemende tuineigenaren hebben we wel kunnen concluderen dat het een overweldigend succes was.'' zegt Van Oord. "We hebben de officiële cijfers nog niet binnen maar we kunnen voorzichtig schatten dat er tegen de 10.000 bezoeken hebben plaatsgevonden in de deelnemende tuinen; van Nieuwland tot Soesterkwartier tot Liendert."

Bezoekers konden genieten van podiumartiesten uit Amersfoort. Van singer-songwriters tot koren, van poëzie tot theater en van beginnende en talentvolle artiesten tot doorgewinterde acts. Naast het zorgen voor een podium voor de lokale cultuur, zorgt Struinen in de Tuinen er ook voor dat wijkbewoners elkaar ontmoeten en een kopje koffie drinken. Dit jaar was er speciale aandacht voor nieuwe Amersfoorters: zogenoemde Statushouders. Van Oord: "In samenwerking met verschillende Amersfoortse partijen hebben vrijwilligers groepen statushouders op sleeptouw genomen om hun wijkbewoners te ontmoeten. Je hebt geen taalbarrière als je danst!" Naast particuliere tuinen deden er ook 9 zorginstellingen mee.

Struinen in de Tuinen was gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage was gewenst. Bezoekers die geen cash op zak hadden kunnen nog steeds een donatie doen via www.struinenindetuinen.nl. Met het opgehaalde bedrag wordt de volgende editie van Gluren bij de Buren georganiseerd. De datum is al bekend: 11 februari 2018.