• Bibliotheek Eemland
  • Bibliotheek Eemland
  • Bibliotheek Eemland

Bijna 500 bezoekers naar nieuw voorleesfestival in Eemhuis

AMERSFOORT In het Eemhuis vond zondag voor het eerst een Voorleesfestival plaats, georganiseerd door de Bibliotheek Eemland samen met studenten van MBO Amersfoort. Peuters en kleuters en hun familie vierden de verjaardag van de tijger uit het boek 'Ssst! De tijger slaapt'. Dit boek staat dit jaar centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. De eerste editie van het Voorleesfestival was zo goed als uitverkocht met bijna 500 bezoekers.

Bezoekers van het festival werden welkom geheten door de jarige tijger en kregen bij de ingang een polsbandje om waarmee ze toegang hadden tot alle activiteiten. In het Eemhuis was voor ieder wat wils: twee theatervoorstellingen, een meespeelvoorstelling, filmpjes in de Keizaal, schminken, cupcakes versieren, workshops dans, beweging, muziek en beeldende kunst door docenten van Scholen in de Kunst en een kinderdisco.

Op twee verdiepingen van het Eemhuis werd voorgelezen door vrijwilligers van de VoorleesExpress en er was een boekenkraam van Speelboek. Overal in het pand waren leerlingen van de opleiding Recreatie, die kleine acts opvoerden of een dans deden met de kinderen.