• Persbureau GinoPress

Binnenstad krijgt 300 extra fietsparkeerplekken

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort is deze week begonnen met de werkzaamheden voor de uitbreiding van het aantal fietsparkeerplekken in de binnenstad. In totaal gaat het om zo'n driehonderd parkeerplekken. De werkzaamheden duren anderhalve maand.

Met de uitbreiding wil de gemeente Amersfoort het fietsgebruik naar en in de binnenstad stimuleren en het aantal slordig en of fout geparkeerde fietsen terugdringen.

Ook komt er een proef met fietsvakken in de Langestraat, Utrechtsestraat, Varkensmarkt en het Havik. De fietshekjes in de Langestraat (gebied tussen Kamperbinnenpoort en de Groenmarkt) en de Utrechtsestraat maken vanaf dinsdag 15 september plaats voor fietsvakken. Deze zijn te herkennen aan klinkers met een witte toplaag. Aan weerszijden van de vakken komt een tegel met een fietssymbool. Ook op de Varkensmarkt en het Havik komen fietsvakken. Daarnaast worden 130 fietsklemmen in de stad geplaatst voor de 300 extra plekken. Deze uitbreiding gebeurt volgens de gemeente vooral op de Zuidsingel en de Stadsring.

Na de proefperiode van circa een jaar zal het college van burgemeester en wethouders het experiment evalueren om vervolgens een besluit te nemen over de voortzetting ervan. Is de conclusie dat de proef niet is gelukt, dan komen de fietshekjes weer terug.