Blauwalg aangetroffen in Soesterkwartier

AMERSFOORT Waterschap Vallei en Veluwe heeft blauwalg geconstateerd in de vijver aan de Noordewierweg. De gemeente gaat waarschuwingsbordjes plaatsen die wijzen op de gevaren van blauwalg.

Blauwalgen ontstaan bij warm weer en vormen een dunne drijflaag op het water. Mensen die besmet water aanraken of inslikken, kunnen huiduitslag en maag- en darmproblemen krijgen. Voor mensen die toch in aanraking komen met het water is het voldoende om daarna goed te douchen. Kleine kinderen zijn kwetsbaarder, omdat zij vaak relatief meer water binnenkrijgen dan volwassenen. Dieren die het water drinken, kunnen ernstig ziek worden of er zelfs aan overlijden.

Bij de betreffende vijver worden waarschuwingsbordjes geplaatst. Mensen wordt aangeraden om contact met het water te vermijden en honden niet in de vijver te laten zwemmen of van het water te laten drinken.

Op de website van Waterschap Vallei en Veluwe: www.vallei-veluwe.nl is meer informatie te vinden over blauwalg. Met vragen over blauwalgen kunnen inwoners bellen met het waterschap, tel. 055-5272272.