• Mondriaanhuis

Bloemen van Mondriaan

AMERSFOORT Het Mondriaanhuis houdt op vrijdag 26 april 'Bloemen van Mondriaan', een creatieve tekenworkshop voor volwassenen waarbij deelnemers zich laten inspireren door de bloemcomposities van Piet Mondriaan. Mondriaan is vooral bekend als één van de grondleggers van de abstracte kunst. Gedurende zijn artistieke carrière bleef hij echter ook bloemen schilderen.

De algemene opvatting is dat Mondriaan de bloemen maakte omdat er brood op de plank moest, maar gezien de grote kwaliteit van deze werken, heeft hij vast ook plezier beleefd aan het vervaardigen ervan. In Mondriaans composities staat meestal een enkele bloem centraal, zoals een chrysant of een amaryllis. Op dit moment zijn in het Mondriaanhuis enkele van zijn bloemcomposities te zien als onderdeel van de tentoonstelling 'Mon : fleur'.
In workshop 'Bloemen van Mondriaan' gaan deelnemers creatief aan de slag met houtskool. Uitgangspunt zijn de werken van Piet Mondriaan én echte bloemen. Net als de beroemde kunstenaar wordt een compositie met een enkele bloem vervaardigd. Met houtskool ontstaat een eerste schets met aandacht voor bloemblaadjes, meeldraden, stengel, doorns en andere details. Daarna mag met wit wat extra licht worden aangebracht of hier en daar een enkele kleur. Tenslotte brengen deelnemers met behulp van haarlak een dun vernislaagje aan waarna de bloem in volle pracht is te bewonderen. Het resultaat mag mee naar huis.
INFORMATIE Locatie: Mondriaanhuis, Kortegracht 11, vrijdag 26 april, 10.30-13.00 uur, 22,00 euro (met Museumjaarkaart 14,00 euro). Maximaal 15 deelnemers. Aanmelden: 
educatie@mondriaanhuis.nl.