• Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden

Bobbie en Marieke winnen kleurwedstrijd

AMERSFOORT In Kringloop Amersfoort-Leusden werden de prijswinnaars van de Wecycle kleurwedstrijd in het zonnetje gezet. Directeur Mieke Bleij overhandigde woensdag de prijs aan Bobbie en Marieke van der Vleuten. Zij mogen een dagje uit naar attractiepark Toverland met het hele gezin.

,,Ze hebben samen fantastisch hun best gedaan op de kleurplaten. Het is ontzettend leuk dat ze daar zo'n mooie prijs mee winnen", zegt trotse moeder Nienke Stam. ,,En dat ze van opa net nieuwe kleurstiften hadden gekregen, heeft misschien ook wel een klein beetje geholpen."

ACTIE Half oktober startte Wecycle Nederland een landelijke campagne om het inleveren van consumentenarmaturen te stimuleren. Voor de circulaire economie is ook het inleveren van gebruikte of kapotte armaturen (dus niet alleen de lampen) belangrijk. Officieel erkende kringloopcentra ondersteunen deze actie door als inleverpunt mee te doen. Zo ook Kringloop Amersfoort-Leusden. Bij de actie organiseerde Wecycle ook een landelijke kleurwedstrijd. De kringloopwinkels deelden de kleurplaten uit. Alleen al In Amersfoort en Leusden zijn er 250 kleurplaten uitgedeeld en ingezonden. Uit alle landelijke inzendingen zijn door een jury van Wecycle uiteindelijk 25 winnaars gekozen, die een dagje uit naar Toverland winnen.