Bolsius: 'Een emotionele zomer door Howick en Lily'

AMERSFOORT 'We moeten als samenleving een antwoord op het asieldebat gaan vinden', spreekt burgemeester Lucas Bolsius in zijn wekelijkse videobijdrage. Hij doelde daarmee op de perikelen rond de jonge Howick ebn Lily, die in Nederland achterbleven toen hun moeder werd uitgezet én de nog tientallen kinderen in het Amersfoortse AZC die ook de dreiging van uitzetting voelen.

Ook heeft Bolsius aandacht voor de kap van de monumentale beuk die in het Brouwerplantsoen stond. Dit weekend zijn daar, en op vele andere locaties, weer optredens vanwege het festival Spoffin. Tot slot aandacht voor de softballers van BSC Quick die hun Europa Cup titel vanaf maandag gaan verdedigen op eigen grond.

De Weekvideo is een wekelijkse videoboodschap waarin burgemeester Lucas Bolsius van de gemeente Amersfoort antwoord geeft op ingestuurde vragen. Ook vertelt hij over actuele onderwerpen of bijzondere ontmoetingen. Vragen, reacties en opmerkingen zijn welkom via burgemeester@amersfoort.nl of via twitter @lucasbolsius.