• Arjen Gerritsma/Graphic Sound

Bolsius loopt niet mee met Hartentocht voor Howick en Lily

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius heeft via zijn Facebook-account laten weten vanmiddag niet mee te lopen met Hartentocht die voor Howick en Lily wordt gehouden. De twee tieners zijn al negen jaar in Nederland, maar dreigen te worden uitgezet. ,,De uitzetting is formeel terecht, maar dit wordt door vele Amersfoorters niet als zodanig ervaren."

 

Jeroen van der Veer

 

,,Namens het college heb ik vandaag ook contact gehad met de organisatoren van de Hartentocht, voor wie dit emotionele dagen zijn", aldus de burgervader van Amersfoort. ,,In het gesprek is ook aangegeven dat het college niet meeloopt met de tocht omdat de afgelopen week ons indringend is gebleken dat de staatssecretaris geen andere beslissing zal nemen."

Aan het einde van de middag zullen heel wat Amersfoorters - jong en oud - lopen van de school 't Anker naar de Joriskerk om aandacht te vragen voor de positie van Howick en Lily. ,,De afgelopen tijd is er het nodige contact geweest met Den Haag over hun toekomst. De rechter heeft vrijdag een laatste uitspraak gedaan waardoor de uitzetting van de twee kinderen en hun moeder mag worden doorgezet."

 

De burgemeester laat weten dat hij binnenkort basisschool 't Anker bezoekt. Op deze school zou Lily naar groep acht gaan, terwijl Howick daar ook op school heeft gezeten. ,,Ik heb afgesproken om binnenkort de school te bezoeken en met de kinderen in gesprek te gaan en te delen in de emoties."