Bolsius: 'Waarschijnlijk blijvend letsel agent door vuurwerk' (video)

AMERSFOORT Tijdens de jaarwisseling werden agenten bij de Meridiaan in Amersfoort belaagd met zwaar vuurwerk. Even verderop, in de wijk Kruiskamp, raakte een agent gewond. Vermoedelijk is vuurwerk vlakbij zijn gezicht ontploft. Deze agent kampt nog altijd met de gevolgen hiervan: hij heeft mogelijk voor altijd gehoorschade opgelopen.

Het rechercheonderzoek naar de diverse incidenten is nog altijd in volle gang. Woensdag 1 maart werd in de uitzending van opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht aandacht besteed aan deze gebeurtenissen.

Ook start een campagne van Meld Misdaad Anoniem om mensen met meer informatie te vragen om deze anoniem te melden. Onder andere met posters in de wijk en op scholen wordt gevraagd om informatie over de twee incidenten te melden.

BURGEMEESTER BOLSIUS Bij uitzondering deed de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, een oproep tijdens deze uitzending van Bureau Hengeveld. Hij onderstreepte het belang van melden en riep iedereen met meer informatie op om dit te melden.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.