• Bert Vos

Bomenkap Nimmerdor tijdelijk gestopt

AMERSFOORT De bomenkap in Nimmerdor is tijdelijk gestopt. Wethouder Menno Tigelaar heeft aan comité Red Nimmerdor en Bomen Behoud Amersfoort de toezegging gedaan in gesprek te gaan over aanpassingen van de plannen om grootschalig in te grijpen in Nimmerdor. ,,Het is maar overleg, maar er zit beweging in", aldus Rob Molenkamp. 

Jeroen van der Veer

Tigelaar heeft geen toezeggingen gedaan voor wat betreft het gebruik van Roundup of de hoeveelheid bomen die gekapt gaan worden. De SP, die vanaf de presentatie van de kapplannen anderhalf jaar geleden, zich stevig verzet heeft en met actie Red Nimmerdor probeert het tij te keren is voorzichtig positief. Rob Molenkamp (SP): ,,Toen we de petitie aanboden was Menno Tigelaar nog erg stug en wilde hij op geen enkele wijze afwijken van de plannen. Nu is hij bereid om de plannen tegen het licht te houden en te kijken hoe de natuur meer gespaard kan worden. Dat is winst."

 

,,Een zwaluw maakt nog geen zomer. Maar een nieuwe lente misschien wel een nieuw geluid", vervolgt Molenkamp. ,,Toch ga je niet zomaar een overleg aan. Vanaf het eerste moment waren wij tegen de kap en inmiddels is zo'n 1/6 gekapt. Het is dus slechts het begin en wij zijn blij dat dit tijdelijk gestopt is. Wij hebben als pitbull terrier onze tanden erin gezet en niet meer losgelaten. Dit is hiervan een resultaat."Toch was dit de enige reden, benadrukt Molenkamp: ,,Wij willen vooral dat er een bewustwording komt. Het mag niet gebeuren dat er zomaar duizenden bomen worden gekapt. Gelukkig zien veel meer mensen dat in en hopelijk blijft dat aantal groeien."

Bart Beeftink (BBA) was zeer tevreden over dit eerste gesprek: ,,Er is nu sprake van een pas op de plaats. Bij het volgende gesprek zullen deskundigen aanwezig zijn die goede alternatieven kunnen aandragen."