• Burgerweeshuis Amersfoort
  • Burgerweeshuis Amersfoort
  • Burgerweeshuis Amersfoort

Bouw ABC Stad wint Catharina Soomersprijs

AMERSFOORT Bouw ABC Stad heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst in de regentenkamer van het Burgerweeshuis de Catharina Soomersprijs in ontvangst genomen. Bouw ABC Stad is een project waarbij kinderen van drie scholen uit de wijk samen een stad bouwen. 

Wethouder van Eijk legde in zijn toespraak uit waarom de prijs naar dit project is gegaan: ,,De jury vindt het heldere en concrete project sympathiek en de doelstelling om segregatie tegen te gaan erg belangrijk. Als kinderen van verschillende scholen in dezelfde buurt elkaar kennen, voorkomt dat tegenstellingen en uitsluiting. Het project heeft continuïteit en goede ankers in de omgeving en de betrokken scholen. De ondersteuning door vrijwilligers acht de jury een pluspunt."

PRIJS De andere genomineerden waren Poetsj - pilot om tandenpoetsen bij kinderen te stimuleren, Vakantieacademie Amersfoort - zomerschool voor kinderen en de Voedselbank met het project moeder-kind. Het Burgerweeshuis looft eens in de drie jaar de prijs uit voor een bijzonder Amersfoortse project voor kinderen in achterstandssituaties.

TROFEE Het bedrag is net zo groot als de oorspronkelijke schenking van Catharina Soomers, namelijk 1.500 euro. Daarnaast ontvangt de winnende organisatie een wisseltrofee, de Catharina Soomersring, die drie jaar in de organisatie de support van het Burgerweeshuis mag tonen. De ring is een ontwerp van de Amersfoortse kunstenaar Ton Postma.