• Cees Wouda

Bouw appartementen 'op mooiste plek van Amersfoort' gestart

AMERSFOORT Wethouder Willem-Jan Stegeman van de gemeente Amersfoort en Guillaume Chevalier, directeur Heilijgers Projectontwikkeling hebben woensdagmiddag de symbolische eerste paal geboord van Eemerald. Hiermee is het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van Eemerald in Amersfoort.

,,U gaat straks wonen op de mooiste plek van Amersfoort. De ontwikkeling van Eemerald is een goed voorbeeld voor de verdere ontwikkeling en uitbreiding van de stad'', sprak de wethouder. Hij eindigde zijn toespraak met de wens dat de toekomstige bewoners hier met veel plezier gaan wonen.

EEMPLEIN Eemerald is ontwikkeld door Heilijgers, LATEI en IMIX projecten, samen met Jan Poolen van ZEEP architecten en is een ware eyecatcher. Het complex bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen met een gedeelde begane grond. Eemerald telt 36 appartementen en 2 penthouses, verdeeld over 7 woonlagen en ligt direct aan het Eemplein, te midden van winkels, horeca, een bioscoop en andere voorzieningen. Op de begane grond komen commerciële ruimten en onder het gebouw een parkeergarage die bereikbaar is met twee autoliften. Alle appartementen zijn verkocht maar voor de commerciële ruimten en de horecagelegenheid op de begane grond worden nog partijen/initiatieven gezocht.

PLANNING De komende maanden worden de funderingspalen aangebracht waarna het ontgraven van de bouwput begint. In het eerste kwartaal van  2019 start Heilijgers Bouw met het maken van de keldervloer. De bouw duurt ruim twee jaar, de oplevering wordt in het eerste kwartaal van 2021 verwacht.

AARDGASLOOS Aanvankelijk zou Eemerald op het aardgasnet worden aangesloten maar Heilijgers vond dit niet passend bij haar duurzaamheidsdoelstelling en heeft alle kopers gevraagd of zij alsnog over willen gaan naar het warmtenet. Alle kopers van Eemerald hebben recentelijk unaniem besloten om Eemerald alsnog aardgasloos te realiseren en het gebouw aan te sluiten op de dichtbijgelegen biowarmte-installatie van Warmtebedrijf Amersfoort.

Meer informatie over Eemerald is te vinden op www.eemerald.nl.