Bouw gestart huurwoningen in Randenbroek

RANDENBROEK In de wijk Randenbroek in Amersfoort is woningcorporatie de Alliantie gestart aan de Weberstraat met de bouw van elf sociale huurwoningen en zestien vrije sector huurappartementen. Aannemer Dura Vermeer Bouw uit Hengelo heeft de boorpalen in de grond geplaatst en start snel met de fundering.

De eerste oplevering vindt eind november 2015 plaats. De sociale huurwoningen worden ongeveer zes maanden voor de oplevering aangeboden via www.woningneteemvallei.nl. De vrije sector huurappartementen worden verhuurd via Woonvast Makelaars www.woonvast.nl.

In Randenbroek Zuid komen in totaal 279 nieuwe huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. Voor een groot deel zijn deze woningen al gebouwd en bewoond. Aan de Weberstraat wordt binnenkort gestart met de laatste fase van het vernieuwingsproject Randenbroek Zuid. In totaal komen hier 94 woningen. Naast de huurwoningen zijn er ook koopwoningen en appartementen beschikbaar met een prijs vanaf 189.000 euro. Meer informatie over de koopwoningen is te vinden op www.de-componisten.nl.

De wijk Randenbroek is een Amersfoort Vernieuwt wijk. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen. In een Sociaal Statuut Amersfoort Vernieuwt zijn afspraken vastgelegd voor bewoners die te maken krijgen met sloop van hun woning. Zo kunnen zij onder andere terugkeren naar de nieuwbouw.