• Twitter

BPA wil passende maatregelen burgemeester na kritiek op 'like'

AMERSFOORT De Burgerpartij Amersfoort (BPA) vraagt om 'passende maatregelen' van burgemeester Lucas Bolsius tegen raadsleden Youssef el Messaoudi‏ (GroenLinks) en Dirk-Joost van Hamersveld (D66).

Het Twitteraccount van de BPA likete een tweet van @Percolator_HNJ: ,,Waarom moeten we het christendom de hele dag bekritiseren en dienen we de rooms-katholieke kerk te verachten, maar mogen we geen hekel hebben aan de islam? Ik heb een teringhekel aan de islam, de meest agressieve, intolerante, barbaarse en opdringerige godsdienst van allemaal."

GroenLinkser Youssef el Messaoudi‏ merkte deze 'like' namens de BPA op en veroordeelde het: ,,Zo nu weten we ook dat @fractie_bpa een teringhekel heeft aan de Islam."

Het AD publiceerde volgens de BPA op 18 oktober bovendien de volgende tekst: ,,Het was voor mij al langer duidelijk dat de BPA in de extreemrechtse hoek zat, maar de partij sprak zich er nooit openlijk over uit, of gebruikte verbloemende woorden", aldus El Messaoudi. ,,Voor mij bekent de partij hiermee eindelijk eens kleur. We leven in een vrij land, dus je mag 'leuk vinden' wat je wilt, iedere politieke ideologie aanhangen die je wilt en elke religie verafschuwen die je wilt. Maar de BPA moet voortaan niet meer aankomen met steun voor voorstellen over diversiteit of zo, dat zou volstrekt belachelijk zijn."

Hij kreeg bijval van Dirk-Joost van Hamersveld: ,,Deze "partij" is al jaren een schande voor de Amersfoortse politiek. Dit toont dat opnieuw aan."

In een open brief aan de burgemeester vragen Hans van Wegen en Ralph Langendam van de BPA bovendien of hij in een open vergadering afstand wil nemen wil van deze 'uitlatingen die meervoudig in strijd zijn met de gedragscode voor gemeenteraadsleden.'