• AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media
  • AS Media

Brandweer druk met meerdere meldingen van stormschade

AMERSFOORT De storm die woensdag over Nederland waait, zorgt op veel plekken voor overlast en ook schade. De brandweer rukte woensdagmiddag met meerdere voertuigen uit richting de Laan naar Emiclaer, omdat daar een flink stuk gevel naar beneden stortte.

Het fietspad en de fietstunnel bij de Meridiaan werd rond 14.00 uur afgesloten wegens een gevaarlijke situatie bij de bouwplaats.

Op de Heideweg in Hooglanderveen waaide een kap van een schoorsteen. Omdat de kap gevaarlijk bleef hangen, is de brandweer met een hoogwerker het dak opgegaan om hem te verwijderen. Veel omwonenden kwamen poolshoogte nemen wat er precies gaande was (foto's).

Dierenpark Amersfoort is uit voorzorg gesloten, evenals de schaatsbaan op het Eemplein. Op de Hogesteeg moest een automobilist uitwijken voor een omvallende boom en kwam daardoor in een sloot terecht. Aan de Bunschoterstraat is een houten garage ingestort, bovenop de daarin geparkeerde auto.

CODE GEEL Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Flevoland en het Waddengebied. In de rest van het land geldt code geel voor zware windstoten. In het binnenland kunnen windstoten voorkomen van 80 tot 100 kilometer per uur, aan de kust kunnen de windstoten snelheden tot 110 kilometer per uur bereiken.

Aan het einde van de middag en in de avond neemt de wind langzaam af.