Burgemeester Bolsius dankt bedrijven voor hulp aan vluchtelingen

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius heeft in deze weekvideo aandacht voor bedrijven die afgelopen tijd diverse vluchtelingen en statushouders hebben geholpen met een leerplek of baan in hun onderneming. Een delegatie van de gemeentes Nijkerk en Amersfoort zal hen binnenkort bedanken voor hun inzet voor deze mensen.

Dinsdag is het nationale schoolontbijt en ook burgemeester Lucas Bolsius eet een boterhammetje mee. Fouzia el Yousfi is genomineerd als finalist bij de landelijke wedstrijd Uitvoerder van het Jaar, die gaat over werknemers in het sociaal domein. Ook negen sporters en drie teams hebben een nominatie te pakken en wel voor het Sportgala Amersfoort 2017. Tot slot wordt test met bodycams door politie Amersfoort uitgebreid.

Iedereen kan vragen stellen aan de burgemeester over de meest uiteenlopende onderwerpen. Alle thema's uit de stad Amersfoort of bijvoorbeeld de dagelijkse werkzaamheden van de burgemeester kunnen aan bod komen.

Insturen kan via zijn e-mailadres burgemeester@amersfoort.nl of door een bericht te sturen via twitter aan @lucasbolsius. De burgemeester leest alle berichten. Wekelijks worden vragen beantwoord in De Weekvideo.