• De Tunes.

    PR

Burgemeester Bolsius gastheer benefietavond Stichting Leergeld

AMERSFOORT Het is algemeen bekend dat Lucas Bolsius een grote binding met Rotterdam heeft en daarom wil hij Amersfoort iets van die stad laten 'proeven'. De burgemeester is op woensdag 19 juni de gastheer bij een benefietavond voor Stichting Leergeld, waarbij 'De Tunes' en cabaretier Patrick Nederkoorn een grote rol vervullen.

Jeroen van der Veer

Het programma is persoonlijk samengesteld door Bolsius en het was dan ook een abc'tje om het muzikale cabarettrio 'De Tunes' naar de Keistad te halen. Zij helpen de aanwezigen tijdens de energieke avond in De Lieve Vrouw de taalkennis te verbreden met een cursus 'Rotterdams voor beginners'. ,,Ik ken De Tunes al jaren en zij zetten een zaal gezellig op z'n kop."

Dit alles wordt georganiseerd voor het goede doel. Ondanks dat het basisonderwijs en voorgezet onderwijs gratis zijn in Nederland, worden ouders jaarlijks geconfronteerd met extra kosten. Bijvoorbeeld voor een ouderbijdrage, een schoolreisje of de aanschaf van een laptop. Niet iedereen kan dit betalen en daarom vraagt Stichting Leergeld hier aandacht voor en roept het scholen op om ervoor te zogen, eventueel met de stichting samen, dat alle kinderen in Amersfoort mee kunnen doen. ,,Nu meedoen, is straks meetellen."

Om een zo'n groot mogelijk publiek te bereiken, heeft Bolsius veel uit de kast getrokken. Onder het mom van 'geen woorden maar daden' leidt Jan Willem van Lieshout een ludieke veiling en speelt Patrick Nederkoorn na de pauze een stuk uit zijn show. De opbrengt van deze avond is uiteraard geheel voor Stichting Leergeld. ,,Patrick is een talent dat Amersfoort heeft voorgebracht. Wie een kaart koopt van 25 euro doet niet alleen zichzelf een groot plezier, maar juist ook de gezinnen die via Leergeld een steuntje nodig hebben. Elk kind heeft talent en het zou zonde zijn als dat zich onvoldoende ontwikkeld. Ik beloof iedereen een topavond."

Meer informatie is hier te vinden.