• Matchpoint

Burgemeester en wethouders koken voor dak- en thuislozen

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius en wethouders Buijtelaar en Tigelaar bonden woensdag 18 januari hun kokschort voor bij Wok het Oosten. Samen hebben zij deze middag enthousiast gekookt voor dak- en thuislozen. Deze match tussen het college en Motiva Straatadvocaten is tot stand gekomen op de MatchBeurs van Matchpoint.

René Slotboom, straatadvocaat bij Motiva, vindt het belangrijk dat het college zijn cliënten, de dak- en thuislozen van Amersfoort, ontmoet en blijft zien. ,,Deze match draagt daar een steentje aan bij. Eten bereiden en samen genieten van een lunch verbindt. Zo ontmoet je elkaar en raak je in gesprek."

En gesprekken waren er zeker, tussen alle partijen. Zoals één van de cliënten zei: ,,Het eten is fijn, maar de gezelligheid en belangstelling maakt het top."

Restauranteigenaar Joseph Wong van Wok het Oosten was direct bereid de groep te ontvangen om zo de match mogelijk te maken. Onder begeleiding van zijn kundig personeel kwam het helemaal goed met de lunch.

Kennis maken met de wereld van een ander. Dat kan middels maatschappelijk betrokken ondernemen. Hier wordt onder verstaan het door organisaties beschikbaar stellen van werknemers (medewerkersvrijwilligerswerk), doneren van middelen, inzetten van kennis, kunde en netwerk voor het lokale sociaal domein. Organisaties maken zo kennis met een andere wereld, en het maatschappelijk veld kan haar doelen beter verwezenlijken dankzij de inzet van bedrijven.

Matchpoint is de intermediair maatschappelijk betrokken ondernemen in Amersfoort, er zijn ruim 80 bedrijven aangesloten bij Matchpoint en evenzoveel sociale partners. Ook gemeente en onderwijs zijn nauw betrokken.