• Jeroen van der veer

Burgemeester sluit beschoten cafetaria 't Poortje

AMERSFOORT Cafetaria 't Poortje moet van burgemeester Lucas Bolsius drie maanden dicht. Het café werd op donderdag 3 januari beschoten. ,,Dit besluit is genomen in het belang van de openbare orde en veiligheid van bewoners, ondernemers en bezoekers van de Kamp'', valt te lezen in een brief van het college aan de Amersfoortse gemeenteraad. 

Verder melden burgemeester en wethouders dat de uitkomsten van het politieonderzoek bepalend zijn voor eventuele vervolgmaatregelen. ,,Op dit moment is het politieonderzoek nog in volle gang naar wat zich daar precies heeft afgespeeld. De politie heeft getuigen opgeroepen zich te melden. Bewoners en bedrijven aan de Kamp en in de directe omgeving van de cafetaria zijn geïnformeerd over de tijdelijke sluiting'', aldus het college.

Al snel zagen enkele inwoners van de stad een verband tussen de politie-invallen in november en de beschieting, maar de gemeente benadrukt dat ze geen link zien. De invallen bij 't Poortje en Restaurant Euterpeplein waren integrale onderzoeken vanuit meerdere partijen.