• Pixabay

Campagne voor snel internet in buitengebied van start

AMERSFOORT De campagne 'Glasvezel buitenaf' in deelgebied Vallei en Veluwe Midden startte dinsdag 16 januari. Hieronder valt het buitengebied van de gemeenten Amersfoort, Apeldoorn, Baarn,

Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Nijkerk en Putten. Inwoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu tot 3 april een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Bij vijftig procent deelname gaat de aanleg door. Om bewoners te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden georganiseerd.

In totaal gaat het om ongeveer 4.500 huishoudens en bedrijven. Aanmelden voor glasvezel kan tot 3 april door een abonnement bij een dienstaanbieder af te sluiten. Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: keuze uit vijf dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en een vastrechtvergoeding van 1600 euro bij eenmalige afkoop of 12,50 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro extra.

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN Eind deze week valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. ,,Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van vijftig procent noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen", vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Inwoners kunnen zich laten informeren op maandag 29 januari in Nijkerk, De Schakel aan de Oranjelaan 10.

Woensdag 30 januari in Zwartebroek bij dorpshuis en zalencentrum De Belleman aan de Eendrachtstraat 97.

Donderdag 31 januari in Putten bij zalen- en congrescentrum De Aker aan het Fontanusplein 2 en tot slot op donderdag 1 februari in Uddel in dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33.

VRAAG IS GROOT Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt volgens Glasvezel buitenaf uit de reeds afgeronde campagnes. Eerder werden glasvezelcampagnes in Overijssel en delen van Gelderland al succesvol afgerond. Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.