• Amersfoort, Nederland, 14.11.2017
    Bert Sitters en Teun van Spriel

    CARLAKOGELMAN
  • CARLAKOGELMAN
  • CARLAKOGELMAN

Carla Kogelman wint Zilveren Camera

AMERSFOORT Fotografe Carla Kogelman uit Amersfoort heeft de Zilveren Camera gewonnen in de categorie Sport serie. Met haar fotoserie over het Amersfoortse Sportfondsenbad liet ze verschillende concurrenten achter zich. Een deel van de foto's werd in nieuwsblad De Stad Amersfoort gepubliceerd.

Naast haar prijs in de categorie Sport was ze ook genomineerd voor de 'Paul Peters Fotoprijs'. Hier werd ze tweede met haar fotoserie 'Because of Pink', die ze maakte over een Utrechts gezin met een twee-eiige drieling. Eerder vertelde Kogelman al dat ze erg verrast, blij en trots was genomineerd te zijn.

PRIJZEN Kogelman verdiende in haar carrière tot dusver al verschillende nominaties bij nationale en internationale wedstrijden. De Zilveren Camera en Word Press Photo zijn belangrijke podia waarop werk van de Amersfoortse bekroond werd.

ZILVEREN CAMERA De Zilveren Camera is een Nederlandse fotografiewedstrijd. De hieraan verbonden prijs wordt sinds 1949 toegekend aan de fotograaf die de beste persfoto van het jaar heeft gemaakt. De wedstrijd is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Fotojournalisten (NVF), een sectie van de Nederlandse Vereniging van Journalisten.