• Deelnemers en de jury

    D&R Fotografie
  • De jury luistert naar de uitleg van het gerecht

    D&R Fotografie

Caro van Tilborg wint Masterchef Hoogland

HOOGLAND Tijdens het Dorpsfeest Hoogland vond op zondag 16 september een unieke kookcompetitie plaats: Masterchef Hoogland 2018. Zes amateurkoks slepen de koksmessen om met deze titel naar huis te gaan. De bekende kok Julius Jaspers van het tv-programma Topchef begeleidde de kookchallenge en fungeerde als jury, samen met wethouder Janssen van Gemeente Amersfoort en ondernemer Erik Broekhuijsen.

Masterchef Hoogland 2018 is een kookwedstrijd waarbij de deelnemers gerechten bedenken met ingrediënten uit een black box. Ze wisten vooraf dus niet waarmee ze gingen koken. Het bijzondere hieraan was dat de ingrediënten normaliter worden gezien als waste, restvoedsel. Door creatief te koken met waste, wordt voedselverspilling tegengegaan.

WINNARES Caro van Tilborg won de kookcompetitie. Caro is derdejaars studente Horeca en Voeding aan de Hogeschool van Amsterdam. Koken is haar passie, en met resultaat: de jury was unaniem in hun eindoordeel. ,,De creatie van Caro sprong er uit!" aldus de jury.

VOEDSELVERSPILLING De kookwedstrijd is een onderdeel van Keibewust033: een initiatief van Matchpoint Zinvol zaken doen om bewustwording te creëren omtrent voedselverspilling in Amersfoort. Met de stand Keibewust033 Restifal en de kookwedstrijd wilde Matchpoint in samenwerking met Rabobank Amersfoort Eemland mensen inspireren ook thuis in de eigen keuken minder eten weg te gooien. Rabobank Amersfoort Eemland is sponsor van Dorpsfeest Hoogland en zet zich op deze wijze samen met Matchpoint in om aandacht te vragen voor voedselverspilling.