• Vestiging coffeeshop roept emoties op

    Bert Vos

CDA huurt meetdeskundige in voor coffeeshop

AMERSFOORT De CDA-fractie in Amersfoort heeft een landmeetkundig bedrijf ingeschakeld om de afstand tussen de Snouckaertlaan 30 en de Stadsring 69 officieel te laten meten. Reden hiervoor is dat de CDA- fractie zich zorgen maakt over de komst van een coffeeshop aan de Snouckaertlaan. Deze locatie is in de directe nabijheid van een bioscoop, Luzac middelbare school en Klooster, een officiële leerlocatie van Leerhotel 't Klooster, de praktijkopleiding van MBO Amersfoort.

In het beleid van de gemeente Amersfoort staat het volgende: 'tussen coffeeshops en scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs geldt een afstandscriterium van 250 meter´. Diverse metingen van bewoners en onze leden hebben geleid tot een afstand korter dan 250 meter.

Micheline Paffen: ,,De CDA-fractie wil geen coffeeshop in de directe nabijheid van bioscopen, woningen en middelbare scholen en hoopt dat deze onafhankelijke meting uitsluitsel geeft over de daadwerkelijke afstand tussen de coffeeshop en de middelbare scholen. Wij willen een schone maar vooral een veilige omgeving voor onze kinderen en bewoners".