• FRANCE ECONOMY BURGER KING QUICK

    ETIENNE LAURENT

Celstraf voor gewelddadige overval Burger King Amersfoort

AMERSFOORT Een 21- jarige man die in 2014 op gewelddadige wijze de Burger King in Amersfoort overviel is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden. De man heeft zich, samen met anderen, schuldig gemaakt aan een gewelddadige overval waarbij medewerkers van het restaurant onder schot werden gehouden.

De overvallers hebben tijdens de overval medewerkers van de Burger King bedreigd met een vuurwapen en met messen. Daarbij zijn meerdere medewerkers onder schot gehouden en is een mes op de keel gelegd. De medewerkers moesten geld uit de kassa's halen en de kluis openen. In totaal namen de overvallers bijna vierduizend euro mee.

Op kledingstukken die na de overval zijn weggegooid zijn DNA-sporen gevonden. De 21- jarige man moest vanwege een andere veroordeling DNA afstaan, mede hierdoor kon hij alsnog geïdentificeerd worden als de derde overvaller. De twee andere verdachten zijn al eerder door de rechtbank veroordeeld.

De rechtbank neemt het de verdachte kwalijk dat hij volledig voorbij is gegaan aan de gevolgen van zijn daad voor de slachtoffers. Ook weegt de rechtbank mee dat de man op zitting geen openheid van zaken heeft gegeven en geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn handelen. De straf die de rechtbank de man oplegt is conform de eis van de officier van justitie. Daarnaast moet de man een schadevergoeding aan de Burger King betalen.