• Op de foto v.l.n.r. Jaap Hengeveld (stichting Marathon Amersfoort), Erik van Goor (Meander Medisch Centrum), Henk Pijper (Reanimatie Netwerk Amersfoort), en Jaco Uittenbogaard (stichting Marathon Amersfoort).

    Lucienne Buiskool

Cheque voor kindvriendelijke operatiekamer Meander

AMERSFOORT Deelnemers aan de Marathon Amersfoort hebben een bedrag van 2.260 euro geschonken aan de Vrienden van Meander. Het bedrag is bestemd voor het project 'Kindvriendelijk Operatiecomplex'. Dit heeft als doel kinderen afleiding en ontspanning te bieden als ze voor een ingreep op de operatieafdeling komen.

Bij hun inschrijving konden deelnemers aan de marathon een donatie overmaken voor de twee goede doelen van het loopfestijn. Naast stichting Vrienden Meander Medisch Centrum was dat Stichting Reanimatienetwerk Amersfoort.

DROOM „We zijn blij met deze mooie gift van de Marathon Amersfoort", aldus manager Communicatie en Fondsenwerving Erik van Goor. „Dit helpt ons bij het verwezenlijken van een grote droom: de OK minder spannend maken voor onze jonge patiëntjes. Met een soort virtuele jungle en een jungle-vriendje dat met je meereist, wordt het allemaal wat minder eng. We bedanken alle hardlopers die hieraan hebben bijgedragen."