COC kondigt Regenboogdebatten aan in Amersfoort en Utrecht

AMERSFOORT In de aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart wordt in Amersfoort en Utrecht een Regenboogdebat georganiseerd. Vertegenwoordigers van politieke partijen gaan op uitnodiging van COC Midden-Nederland met elkaar in debat over thema's die spelen voor lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). De debatten moeten de basis leggen voor een later te tekenen Regenboog stembusakkoord.

Het debat in Amersfoort wordt op donderdagavond 8 februari gehouden in samenwerking met Stichting Keiroze in De Observant. De Utrechtse politiek wordt vrijdagavond 2 februari 2018 verwacht in het Utrechts Centrum v/d Kunsten Domplein voor het Regenboogdebat. COC bereidt dit debat voor in samenwerking met de diverse organisaties die vertegenwoordigd zijn in de Adviescommissie LHBT-beleid Utrecht.

,,Inmiddels hebben we alle politieke partijen in Amersfoort en Utrecht geïnformeerd over de datum en uitgenodigd, dus we hopen dat de partijen ook daadwerkelijk gaan komen en deelnemen aan het debat. De eerste aanmeldingen van partijen zijn overigens al binnen. Ook partijen die nu geen zetels hebben in de raad, maar wel gaan deelnemen kunnen zich bij ons melden. We hopen dat we, net als in Utrecht bij de vorige Gemeenteraadsverkiezingen, twee Regenboogstembusakkoorden kunnen sluiten die zal gelden als leidraad voor de komende raadsperiode. In Utrecht is er al een Regenboogagenda die loopt tot 2018 en die hopen we te kunnen verlengen. In Amersfoort bestaat deze nog niet, maar dat zou ook voor Amersfoort een heel goed idee zijn", aldus Simon Timmerman, vicevoorzitter COC Midden-Nederland.