Convenant veilig uitgaan: 'delen geen waarschuwingen uit'

AMERSFOORT De gemeente heeft in samenwerking met diverse partijen een convenant veilig uitgaan gesloten. Hierbij kan er strenger toezicht worden gehouden en is het eenvoudiger om een horeca-verbod uit te delen. Dit alles is bedoeld voor maar één ding; uitgaan in Amersfoort moet leuk en gezellig blijven.

Jeroen van der Veer

,,Het kunst van het veilig uitgaan is dat er korte lijnen zijn", sprak burgemeester Lucas Bolsius in een videoboodschap over het convenant. Hij doelt hiermee op de samenwerking tussen de gemeente, politie, Veiligheidsregio Utrecht, Art.1 Midden Nederland en de horeca-ondernemers in Amersfoort

Door de gemaakte afspraken is het nu mogelijk om een algeheel horeca-verbod in Amersfoort uit te delen. Hierdoor mogen raddraaiers niet meer in de kroegen komen die zich bij het convenant hebben aangesloten. ,,Er worden geen waarschuwingen meer uitgedeeld", aldus gemeente woordvoerder Leonie Scholten. ,,In overleg tussen de horeca-ondernemers en de politie kan een verbod worden uitgedeeld. Eentje van drie, zes of twaalf maanden. Bij zware misdrijven is er een verbod van vijf jaar."

Meer informatie is hier te vinden.