• (Archieffoto ter illustratie).

    Archief BDU Media

Dader mishandeling van twee BOA's door politiehond overmeesterd

AMERSFOORT Twee buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) werden vrijdag 22 maart door een 34-jarige man uit Amersfoort zwaar mishandeld, meldt de politie. De verdachte was mogelijk onder invloed van verdovende middelen en kon uiteindelijk met behulp van een politiehond worden aangehouden.

Rond 14.15 uur waren de twee BOA's aan het werk op de Kamp in Amersfoort. Terwijl ze in gesprek waren met iemand, kwam een man op een fiets langs. De man schreeuwde tegen de BOA's en schold ze uit. Later spraken ze deze man hierop aan, waarop hij opnieuw begon te schelden en schreeuwen. Nadat hij een voorwerp naar de BOA's had gegooid, ging hij er op een fiets vandoor. De BOA's zetten op dat moment de achtervolging in en wisten hem in te halen. De man stopte, sloeg op de twee in en ging er weer vandoor. Iets verder kwam het opnieuw tot een confrontatie. Ook wist hij een stok te bemachtigen en daarmee één van de BOA's te slaan.

De verdachte kon uiteindelijk met behulp van omstanders en een politiehond op de Celzusterenstraat worden aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Amersfoort. Hij is meegenomen naar het bureau en zit nog vast. De man was mogelijk onder invloed van verdovende middelen.