• Persbureau GinoPress
  • Persbureau GinoPress
  • Persbureau GinoPress

De Border genomineerd voor Onderwijsprijs provincie Utrecht

NIEUWLAND - OBS De Border aan de Watersteeg in de wijk Nieuwland in Amersfoort is genomineerd voor de Onderwijsprijs voor de provincie Utrecht.

,,Enkele maanden geleden kreeg ik van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) een inschrijfformulier voor de Onderwijsprijs onder ogen", zegt meester Marcel Soer, leerkracht van groep 8A. ,,Het Borderjournaal heb ik als project opgegeven en we waren totaal verrast toen De Border op de laatste schooldag van 2014 een brief ontvingen van het provinciebestuur van Utrecht en Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP)." Hierin werd medegedeeld dat De Border door de jury genomineerd

is voor de Onderwijsprijs voor de provincie Utrecht (2013-2015).

Naast OBS De Border is in de categorie primair onderwijs ook GBS Het Zwaluwnest uit Amersfoort en W.G. Hulstschool uit Utrecht genomineerd. In de categorie voortgezet onderwijs zijn Dr. A. van Voorthuysenschool uit Amersfoort, Amadeus Lyceum uit Vleuten en Minkema College uit Woerden genomineerd. Op 21 januari 2015 zal Mariëtte Pennarts, gedeputeerde van o.a. Cultuur en Jeugdzorg van de provincie Utrecht bekend maken wie van de genomineerden de prijs gaat winnen. De prijsuitreiking van beide categorieën zal plaatsvinden in het provinciehuis van Utrecht. De winnaar van de Utrechtse Onderwijsprijs wordt automatisch genomineerd voor de Nationale Onderwijsprijs. Deze zal worden uitgereikt in maart 2015 in Rotterdam.