• De Amersfoortse tiener geniet elk moment van Idols: ,,Ik ben blij dat ik de stap heb gezet."

    Jeroen van der Veer

De Bruijn schittert bij Idols

AMERSFOORT De 17-jarige Thysa de Bruijn had slechts één zangles gehad, toen ze voor de jury van talentenjachtprogramma Idols ging staan. De Amersfoortse verblufte de kenners, met een nummer van Christina Aguilera. Ze is door naar de theaterrondes.

Jeroen van der Veer

 

Met knikkende knieën deed de Amersfoortse op 16 januari pre-auditie. Nadat een vriendin had besloten zich op te geven voor het populaire televisieprogramma, zette De Bruijn dezelfde stap. Ondanks de zenuwen, mocht ze door naar de televisieronde en daarmee had de tiener de voorselectie overleefd. ,,Achteraf gezien was de eerste auditie het moeilijkst. Ik was echt zó zenuwachtig en wist niet wat ik kon verwachten."

Negen dagen later mocht De Bruijn opnieuw haar zangkunsten tonen, tijdens de opnamedag. Het bleek een lange zit; haar geduld werd op de proef gesteld. ,,We moesten ons om 11.00 uur melden en om 18.00 uur was ik pas aan de beurt om mijn lied te zingen. Dat begrijp ik wel, er waren enorm veel deelnemers. Het was zenuwslopend." Tijdens de pre-auditie koos ze voor een nummer van Beyonce, tijdens de daadwerkelijke auditie zong ze een nummer van Aguilera. ,,Ik ben geen copycat en wil het ook niet zijn. Daarom koos ik ervoor om een relatief onbekend lied te zingen én iets anders dan de vorige keer. Ik wilde mijzelf uitdagen." Jamai Loman, Eva Simons, Martijn Krabbé en Ronald Molendijk werden door de scholier van 't Atrium overbluft. ,,Je probeert je te concentreren op het nummer, maar dat is enorm lastig als je weet dat de ogen op je gericht staan. Ik zag Eva Simons tevreden naar Jamai kijken en uiteindelijk mocht ik van ze door." Het commentaar was lovend. Jamai zei vorige week op televisie: 'Jij bent het programma voor mij'. Ze kreeg nog meer mooie woorden van het viertal, vertelt De Bruijn vanuit haar woonkamer in de wijk Nieuwland. ,,Het mooiste compliment van de juryleden vond ik dat ze zeiden dat ik naturel was. Tegenwoordig zie je veel mensen die iemand nadoen en dat wil ik absoluut niet. Gelukkig zagen ze dat." Naast lovende woorden was er ook opbouwende kritiek, bekent De Bruijn. ,,Ze vonden dat ik rustiger moest zingen en daar kon ik mij wel in vinden. Dat leer ik nu bij mijn muzieklessen."

POKERFACE Inmiddels is ook de theaterronde opgenomen. De Bruijn mag nog niet vertellen of ze door is naar de volgende ronde. ,,Daar heb ik voor moeten tekenen", zegt de 17-jarige. ,,Best lastig.Toch moet ik dan mijn pokerface opzetten. Niemand krijgt iets van mij te weten, tot het wordt uitgezonden." Met deelname aan Idols zijn de eerste muzikale stappen gezet. Waar ze voorheen zong in de karaokebar van de camping, tijdens haar zaterdagbaantje in de slagerij van haar vader of in de badkamer, denkt ze nu groter. Ze bezoekt wekelijks zanglessen en Idols heeft haar een duwtje in de goede richting gegeven. ,,Ik wil verder met zingen. Mensen zeiden altijd wel dat ik goed kon zingen. Zelf heb ik die bevestiging nu ook."