De Flint krijgt bronzen toneeltoren

AMERSFOORT De toneeltoren van Flint ondergaat een metamorfose: vanaf deze week wordt de toren beplakt met bronzen folie. Hiermee start Flint met de laatste fase van de verbouwing die twee jaar geleden is begonnen. ,,Flint krijgt een fris, nieuw gezicht'', aldus directeur Harold Warmelink.

Vanaf maandag 6 juni wordt de toneeltoren van Flint in fases gerenoveerd. De isolatie van de toren was aan vervanging toe, en deze gelegenheid wordt aangegrepen om gelijk de toneeltoren een nieuw uiterlijk te geven. Beginnend met de noordgevel wordt de toren in fases beplakt met beschermend bronzen folie.

De metamorfose van de toneeltoren maakt deel uit van het plan van architect Wim Woensdregt. Hij maakte in 2014 het ontwerp voor de vernieuwde Flint. In de zomer van dat jaar werden de eerste twee fases van dat plan uitgevoerd, wat resulteerde in vernieuwde, theatrale entrees, sfeervolle foyers en een nieuw, open horecaconcept. ,,Met dit ontwerp heeft Flint zich in deze moderne tijd geplaatst" zegt Warmelink. ,,Hiermee laten wij zien: Flint is er voor iedereen''.

Nu twee van de fases van deze verbouwing achter de rug zijn is het tijd voor de derde: het uiterlijk van de toneeltoren. Met het bronzen folie dat hiervoor gekozen is, straalt het gebouw binnenkort ook van buiten theatergevoel uit. Als Flint in september haar deuren opent voor het Uitweekend Amersfoort op 11 september, zijn de werkzaamheden afgerond en kunnen bezoekers de nieuwe look van de toren bewonderen.

Buurtbewoners zullen volgens het theater geen overlast ondervinden aan de renovatie van de toren.