• Basisschool Malelande
  • Basisschool Malelande

De Malelande ontbijt voor Bosnische kinderen

AMERSFOORT Basisschool de Malelande in Nieuwland is al druk bezig met de voorbereidingen van het Nationale Schoolontbijt. Het is de bedoeling dat op woensdag 9 november bijna zevenhonderd kinderen gaan ontbijten op het schoolplein. De komende jaren gaat de Malelande het ontbijt koppelen aan een goed doel.

Het goede doel is 2Bchild geworden een organisatie die zich inzet voor Bosnische (school)kinderen. Een van de dingen die 2Bchild doet is lunchpakketten verzorgen voor schoolkinderen in Bosnië. In Bosnië gaan kinderen nog vaak zonder ontbijt naar school. Afgelopen week heeft de school bezoek gehad van de vrijwilligers van 2Bchild om uitleg te geven aan de kinderen van de Malelande over de schoolkinderen in Bosnië.

De kinderen van de Malelande waren erg enthousiast en kwamen al met goede ideeën om geld in te zamelen. Zo gaat er een kind cupcakes bakken en een ander kind gaat de auto wassen van z'n ouders. Dit jaar mogen de kinderen van de Malelande een vrijwillige bijdrage meenemen tijdens het schoolontbijt en 2Bchild zorgt ervoor dat het bij de school terecht komt in Bosnië. Voor informatie www.2Bchild.nl.