• De Ontmoeting is vrijwel dagelijks open. Er zijn tachtig vrijwilligers actief.

    Elly van der Veen

De Ontmoeting bruist volop

KATTENBROEK/ZIELHORST De Ontmoeting is de bruisende huiskamer van Kattenbroek/Zielhorst. Steeds meer mensen ontdekken deze mooie locatie met zijn vele activiteiten, georganiseerd voor en door de wijk. Het is de huiskamer voor iedereen, voor jong en oud.

Bianca van der Linden-Snel

Sandra van der Werf is sinds 1,5 jaar coördinator van De Ontmoeting en is druk bezig met een verfrissende look en nieuwe activiteiten voor de Huiskamer in de wijk. ,,Zo hebben we een nieuw logo. Dit logo vind je terug op de vlag voor het monumentale huis. Zo wordt de Ontmoeting steeds bekender en dat is nodig. Dat bleek laatst tijdens een optreden van Gluren met de Buren. Het zat hier bomvol. Vele mensen kenden deze locatie nog niet. Dat is zo jammer, we zitten hier immers al 25 jaar. Deze mooie locatie is er namelijk voor iedereen in de wijk."

VRIJWILLIGERS ,,Wij zijn ontzettend blij met onze tachtig vrijwilligers, waarvan sommigen al wel twintig jaar actief zijn. Iedere vrijwilliger ontvangen we met open armen. Mensen die het leuk vinden om ons te helpen met tuinieren, het inzamelen van oud papier, het begeleiden van een evenement, een idee uitwerken voor de wijk of het aanpassen van onze website: alles is mogelijk. Het is zinvol werk en je leert jezelf op andere kwaliteiten ontwikkelen. Wij geven de vrijwilligers daarbij de gewenste begeleiding of training. Bas Bouwman en Lineke Enserink zijn beiden vrijwilliger. ,,Naast het koffie schenken gaat het ons om het contact met de mensen, het bieden van een luisterend oor. Als mensen alleen komen te staan zijn deze contacten zo betekenisvol. Wij vinden het ontzettend fijn om mensen een leuke ochtend te bezorgen."

ACTIVITEITEN De Ontmoeting is vrijwel dagelijks open. Voor een gezamenlijk kopje koffie, een maandelijkse maaltijd, workshops, lezingen en/of uitstapjes. Het gaat om de gezelligheid met elkaar. Er is een veel bezocht juridisch spreekuur en sinds kort is er iedere woensdagochtend Bakkie Kroost. Tussen 8.30 en 10.15 uur zijn (groot) ouders en kinderen tot vier jaar welkom. Elkaar ontmoeten, samen spelen en inspireren. Een steeds groter wordend succes, in samenwerking met Indebuurt033, SKA en Partou Kinderopvang. Een ander succesnummer is de boekenmarkt op 23 maart. Vele vrijwilligers zijn druk met het sorteren van grote aantallen boeken. Ook oud papier is welkom. Naast giften en subsidies komt de opbrengst van het oud papier ten gunste van de activiteiten.

JONGEREN ,,Het wijkthema is 'alle ballen in de lucht'. Wij zijn dan ook speciaal op zoek naar een jongleur, die weet echt hoe hij alle ballen in de lucht moet houden. We zijn nu bezig met avondactiviteiten voor dit thema. En we zoeken contact met de jongeren in de wijk. Heb je ideeën of wil je iets ondernemen voor de jongeren, kom langs. Dit is een uitstekende locatie voor een ontmoetingsplek", aldus Van der Werf.

Meer informatie: www.inloophuisdeontmoeting.nl,de ontmoetingkattenbroek@gmail.com.