• Snelste Nieuws Amersfoort
  • Snelste Nieuws Amersfoort

Deel binnenstad afgezet na politie-actie (update)

AMERSFOORT Bij een politie-actie naar aanleiding van een burgernetmelding in de Muurhuizen is er een ongeluk gebeurd. Rond de klok van 13.00 uur vroeg de politie uit te kijken naar twee jongeren in de Amersfoortse wijk De Koppel en niet lang na het afmelden van de burgernet, kwam er een melding 'aanrijding letsel'.

 

Jeroen van der Veer

 

De politiewoordvoerder kon nog niet zeggen wat de twee met elkaar te maken hadden, maar op twitter maakt Politie Amersfoort Oost bekend dat de twee verdachten mogelijk spullen hebben weggegooid tijdens het wegrennen vanaf Muurhuizen.

Het is momenteel onduidelijk wat voor ongeluk er heeft plaatsgevonden. Wel is een deel van de binnenstad afgezet en wordt er een zwarte auto weggetakeld. Ook de forensische opsporingsdienst is aanwezig.

,,We kunnen er nog niets over zeggen", aldus politiewoordvoerder Leonie Boschelaar. ,,Het onderzoekt loopt nog. De aanrijding heeft wel te maken met de burgernetmelding. Het ging om een verdachte situatie en toen hebben wij die burgernetmelding gedaan. De auto, met daarin de twee mannen, is in botsing gekomen met andere weggebruikers. Daarbij zijn geen gewonde gevallen, maar zijn de verdachten wel gevlucht."