• Jeroen van der Veer

DENK wil bijeenkomst na aanslagen in Christchurch

AMERSFOORT Tahsin Bülbül, fractievoorzitter van DENK, heeft burgemeester Lucas Bolius gevraagd een bijeenkomst te organiseren, om als Amersfoort ,,onze solidariteit te tonen met de moslimgemeenschap." Dit naar aanleiding van de terreuraanslagen op twee moskeeën in Christchurch, Nieuw-Zeeland. 

,,Moslims, christenen, atheïsten, boeddhisten, wij moeten samen alle vormen van vrijheid waarborgen", twittert Bülbül. Ook Youssef el-Messaoudi van GroenLinks is voorstander van een bijeenkomst. In zijn tweet noemt el-Messaoudi de bijeenkomst die in 2015 werd gehouden na de aanslag in Parijs. ,,Helaas moet ik u vragen weer een dergelijke bijeenkomst te organiseren na de vreselijke gebeurtenissen in Christchurch", schrijft het raadslid. 

CHRISTCHURCH Bij de schietpartijen in Christchurch zijn volgens de laatste informatie zeker 49 doden en 40 gewonden gevallen. Vier verdachten werden gearresteerd, onder wie in ieder geval een schutter. Hij is aangeklaagd voor moord en wordt zaterdag voorgeleid. Eén verdachte is vrijgelaten, van de overige twee verdachten wordt hun rol in de terreurdaad onderzocht.