• Stadsbron.nl

Deze week in De Stadsbron: Op adres Birkt 9 staat de laatste boerderij

AMERSFOORT In deze rubriek besteedt De Stad Amersfoort wekelijks aandacht aan publicaties via het platform De Stadsbron (www.deStadsbron.nl). De Stadsbron noemt zichzelf 'een gratis, digitale krant met langzaam nieuws uit Amersfoort en omstreken. Een selectie van de artikelen die via De Stadsbron worden gepubliceerd wordt ook in de gedrukte editie van De Stad Amersfoort meegenomen.

De Plek 3 een moedige boerderij op Isselt De serie van Siem Eikelenboom over raadselachtige plekken in Amersfoort. Gaat daar ooit gebouwd worden? Wat is dat voor een pand? Van wie is het? Wat gebeurt daar eigenlijk? Deze week over de laatste boerderij op Isselt.

Sloop Birkt 7 Naar aanleiding van het artikel De Plek 3 is Rob Lampe in zijn immense archief gedoken en vond er een video over het einde van de voormalige buurman van Birkt 9. In 2014 probeerde Joke Sickmann tevergeefs de sloop van de boerderij op Birkt 7 te voorkomen. De manier waarop de gemeente met haar bezwaar omging heeft haar vertrouwen in die instantie niet vergroot.

Een duurzame afvalberg 3 De burgers van Amersfoort behoren tot de grootste afvalproducenten van Nederland. Toch kan de gemeente hier veel aan doen, als ze maar wat meer op onderzoek uitgaat. Dat leert het voorbeeld van gemeente Nijmegen. Economisch onderzoeker Addy Schuurman geeft gemeente Amersfoort advies.

Koppelting Rob Lampe heeft een video-impressie gemaakt van Koppelting 2018. Een grassrootconferentie in de WAR.

Haicees3 Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Voormalig stadsdichter Cees van Weerd geeft periodiek in haikuvorm zijn visie op de Amersfoortse actualiteit.