• Stadsbron.nl

Deze week op De Stadbron.nl

AMERSFOORT In deze rubriek besteedt De Stad Amersfoort wekelijks aandacht aan publicaties via het platform De Stadsbron (www.destadsbron.nl). De Stadsbron noemt zichzelf 'een gratis, digitale krant met langzaam nieuws uit Amersfoort en omstreken'. Een selectie van de artikelen die via De Stadsbron worden gepubliceerd wordt ook in de gedrukte editie van De Stad Amersfoort meegenomen.

Gemeente doet zaken met dubieuze zorgaanbieder In januari 2016 sloot de gemeente Amersfoort een contract met een zorgaanbieder die toen flink onder vuur lag van de Inspectie Gezondheidszorg en jeugd. Recent bepaalde de inspectie dat bij de zorgaanbieder zulke veiligheidsrisico's zijn, dat de klanten moeten worden overgedragen aan een ander zorgbedrijf. Zo diende een administratieve medewerker onbevoegd meerdere malen medicatie toe. Maar ook nu neemt Amersfoort geen stappen. Seim Eikelenboom ging op onderzoek uit.

Ook gemeente trekt handen af van dubieuze zorgaanbieder Ook de gemeente Amersfoort verbreekt nu alle banden met zorgaanbieder Stichting Vitaal Zorg. Dat gebeurde twee dagen nadat Siem Eikelenboom in De Stadsbron berichtte over misstanden bij deze zorgaanbieder voor met name oudere Turkse migranten. 

Raad 4 sept. 2018 De gemeenteraad besprak op 4 september o.a. de moties die betrekking hebben op de Westelijke Ontsluiting. Geen boom gekapt zonder een volledig beeld, een second opinion over de financiën niet door het college maar in opdracht van de griffie namens de Raad. Rob Lampe hanteert de camera.

Straatpraat 1 De Stadsbron, vanouds de plek om nieuws uit te wisselen. Wat hield de Amersfoorters bezig deze week? Rob Lampe trok de stad in en vroeg het 'de man en vrouw in de straat' (en bij de stadsbron). 

Red de Boom Kap de Weg De Stichting Groen in Amersfoort probeert uit alle macht te voorkomen dat er ruim 3.500 gezonde bomen worden gekapt voor de Westelijke Ontsluiting. Een weg waarvan het nut, noch de noodzaak voor hen is aangetoond. Een video van Rob Lampe.