• Stadsbron.nl

Deze week op De Stadsbron.nl

AMERSFOORT In deze rubriek besteedt De Stad Amersfoort wekelijks aandacht aan publicaties via het platform De Stadsbron (www.destadsbron.nl). De Stadsbron noemt zichzelf 'een gratis, digitale krant met langzaam nieuws uit Amersfoort en omstreken'. Een selectie van de artikelen die via De Stadsbron worden gepubliceerd wordt ook in de gedrukte editie van De Stad Amersfoort meegenomen.

Govert Schilling Buitenaards Govert Schilling wetenschapsjournalist en -publicist, verzorgt een theatercollege over buitenaards leven. 6 okt vindt in het Eemhuis een DWDD-University-achtige lezing plaats. Centrale vraag: 'Hallo, is daar iemand?' Rob Lampe licht samen met Govert alvast een tipje van de sluier op.

Te veel horeca De groei van de horeca in Amersfoort is zo onstuimig dat het volgens Joost Gruijters, zelf uitbater van een logement, tijd wordt dat de verschillende belanghebbenden de handen ineen slaan en afspraken maken.
Pakhuis De Spijker: een monument voor de morele economie van het volk In het kader van Open Monumentendag, komend weekend geeft historicus Addy Schuurman een eigen visie op (de sloop van) pakhuis De Spijker.
Grimlach 7 benepenheid in ons dna In het dna van Amersfoort zit een behoorlijke dosis benepenheid, betoogt Arjeh Kalmann in zijn nieuwe column.
Zomercursus Het Politbureau van de Glorieuze stad Amersfoort heeft zich deze zomer goed voorbereid op de hete herfst. Ron Jagers kon even meekijken en was blij verrast…