• Stadsbron

Deze week op De Stadsbron.nl

AMERSFOORT In deze rubriek besteedt De Stad Amersfoort wekelijks aandacht aan publicaties via het platform De Stadsbron (www.destadsbron.nl). De Stadsbron noemt zichzelf 'een gratis, digitale krant met langzaam nieuws uit Amersfoort en omstreken'. Een selectie van de artikelen die via De Stadsbron worden gepubliceerd wordt ook in de gedrukte editie van De Stad Amersfoort meegenomen.

De machtigen van Amersfoort Dit artikel heeft afgelopen week veel stof deed doen opwaaien en filevorming veroorzaakt op social media. Wie hebben het in Amersfoort voor het zeggen? Wij van De Stadsbron willen de komende weken/maanden blootleggen wie hier in de stad de mannen of de vrouwen zijn die aan de touwtjes trekken. Arjeh Kalmann diepte alvast een deel van de bron uit en kwam nu al tot opmerkelijk nieuws.

Straatpraat 3 StraatPraat luistert rond de Stadsbron naar wat de mensen bezighoudt en wat zij te melden hebben. De Stadsbron was van oudsher de plek waar de nieuwtjes en de roddels werden uitgewisseld. Op 29 sept 2018 sprak Rob Lampe en zijn crew met deze mensen met onderwerpen,als de westelijke ontsluiting, radicalisering plus handhaven en schoonhouden.

Glimlach 9: niet meer zitten Wat is er met de bankjes in de hal van het Amersfoortse station gebeurd? Volgens Arjeh Kalmann heeft Prorail het niet zo op zitvlees. De gemeente Amersfoort ook niet.