Diamant voor bruidspaar Jonker-De Valk

AMERSFOORT Op zondag 18 oktober zijn de heer en mevrouw Jonker-De Valk 65 jaar getrouwd. Burgemeester Lucas Bolsius bracht het bruidspaar daarom op vrijdag 16 oktober een felicitatiebezoek.

De heer en mevrouw Jonker-De Valk leerden elkaar kennen via de oudste zus van de heer Jonker. Op 18 oktober 1950 gaven zij elkaar het jawoord. Zij hebben vier kinderen, tien kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. De heer Jonker is in Nijkerk geboren en is op zijn achtste met zijn ouders naar Hoogland verhuisd. Mevrouw Jonker-De Valk is geboren in Amersfoort. Na hun huwelijk zijn zij in Hoogland gaan wonen. In 1986 zijn zij verhuisd naar Amersfoort.

De heer Jonker is in diverse functies werkzaam geweest bij Polak Frutal Works. Mevrouw Jonker-De Valk was vroeger verkoopster in een warenhuis in Amersfoort.

Het bruidspaar leest graag en gaat nog regelmatig met de auto een dagje uit. Daarnaast blijft de heer Jonker in beweging door twee dagen per week bij zijn zoon in de tuin te werken. Kaarten doet hij ook graag. Mevrouw Jonker-De Valk houdt van handwerken en breien.

Het jubileum vieren zij tijdens een etentje met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.