Dief met loopgips maakt zich met joggingpak uit de voeten

AMERSFOORT Een winkeldief met zijn rechterbeen in het loopgips, zag kans om bij een kledingzaak in de Arnhemsestraat een joggingpak te stelen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vroeg in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht om tips.

Het gebeurde zaterdagmiddag 29 juli. Rond 15.00 uur kwam de verdachte de kledingwinkel binnen. De vrouw die in de zaak aan het werk was, zag dat hij op een gegeven moment een joggingpak uit en stelling pakte en dat vervolgens in zijn rugtas deed. Ze sprak de man daarop aan, maar hij reageerde verbaal heel agressief. Ze stond alleen in de winkel en durfde eigenlijk niks meer. Dus liep de verdachte de winkel uit. De vrouw belde wel meteen 112 en de politie ging er direct op af. De agenten zochten de omgeving af, maar de verdachte was spoorloos verdwenen.

Het gaat om een man met een getinte huidskleur, donker haar, met donkere kleding en een donkere rugtas met één hengsel. Hij droeg die dus schuin over zijn rug. Hij had dus bovendien zijn rechterbeen in het gips.

Tips zijn welkom via de gratis Opsporingstiplijn: 0800-6070, Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of dit digitale tipformulier.