• Audivio

Dief slaat grote slag op Amersfoorts Kampioenschap

AMERSFOORT Een nog onbekend persoon heeft zaterdag 18 augustus op het Amersfoorts Kampioenschap een geluidsinstallatie gestolen. Dat meldt het bedrijf Audivio op zijn Facebook-pagina. 

Jeroen van der Veer

Nadat het bedrijf de geluidsinstallatie had gebracht bij voetbalclub HVC, heeft een nog onbekende man de apparatuur weer afgebroken en meegenomen. Hij zou als smoes hebben gebruikt dat er iets defect was en hij een vervangende set zou brengen. ,,Een signalement van deze "technicus" is bekend, camerabeelden zijn binnenkort beschikbaar."

,,Uiteraard wordt er aangifte gedaan en zullen we alles in het werk stellen om onze materialen te achterhalen en de dader op te sporen", aldus het bedrijf op zijn Facebook-pagina. ,,Indien het apparatuur binnen 24 uur in goede conditie teruggebracht wordt, zal de aangifte ingetrokken worden."

REACTIE HVC Het organiserende HVC betreurt de diefstal op het Amersfoorts Voetbalkampioenschap, laat Menno Blewanus namens het bestuur weten. ,,We verlenen alle medewerking aan Audivio en de politie om te achterhalen wie deze geluidsinstallatie heeft afgehaald (en dus gestolen). Waarschijnlijk was bij de dieven niet bekend dat er op het sportpark Zielhorst diverse camera's staan die ook daadwerkelijk beelden vastleggen."

,,Voor de goede orde willen wij, als bestuur van HVC, melden dat HVC hier helemaal niets mee te maken heeft. HVC heeft een afspraak met de zangers en de dj om te komen optreden. Hoe zij de geluidsinstallaties laten afleveren, opbouwen en weer afbreken is niet voor rekening van HVC."