• Romy Vlaar

Hondenspeelplek Hoogland na een week alweer dicht

HOOGLAND De recent geopende hondenspeelplek aan de Bieshaarlaan in Hoogland is na een week alweer gesloten. Op vrijdag 25 juli werd de eerste speelplek voor honden in de gemeente Amersfoort geopend, maar de toeloop bleek volgens de gemeente ,,vele malen hoger dan verwacht". Volgens omwonenden ontstond daardoor overlast.

De gemeente gaat maatregelen treffen om overlast tegen te gaan en zal ook het hekwerk rondom de speelplek aanpakken. Dat hek is volgens sommige omwonenden te hoog. Wethouder Kees Kraanen van stedelijk beheer laat weten dat de speelplek ,,even dicht gaat om dat goed te regelen". 

SPEELPLEK De hondenspeelplek in Hoogland is een initiatief van een inwoner van het dorp. Het concept bestaat uit een aantal speeltoestellen waarmee honden en hun baasjes kunnen spelen en trainen. Naast de locatie in Hoogland staan er in de gemeente Amersfoort nog een aantal hondenspeelplekken op de planning. Onder andere aan de buitenkant van de geluidswal bij de Zevenhuizerpoort in Nieuwland en in het gebied Elisabeth Groen. De gemeente zegt de geleerde lessen van de eerste speelplek mee te nemen bij de ontwikkeling van de nieuwe hondenspeelplekken.