• Dierenpark Amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort
  • Dierenpark Amersfoort

Dierenpark deelt dinomaskers uit voor privacy bezoekers

AMERSFOORT Wie tijdens zijn of haar bezoek aan DierenPark Amersfoort niet gefotografeerd of gefilmd wil worden, kan voortaan een dinomasker opzetten tijdens een bezoek aan de dierentuin. Het Amersfoortse dierenpark laat weten deze week te starten met een pilot om de privacy van bezoekers te waarborgen.

,,Wij merken dat de vraag speelt bij bezoekers voor extra mogelijkheden om niet gefotografeerd of gefilmd te worden tijdens hun dagje uit", vertelt woordvoerder Marije Allemekinders. ,,Wij vinden dit een belangrijk thema en op een speelse manier willen we deze behoefte serieus nemen." 

DINOPRINT Bezoekers kunnen vanaf deze week een masker opzetten met een dinoprint erop. ,,Het dierenpark is een aangewezen plek om foto's of filmpjes te maken en dat doen parkbezoekers dan ook volop. De beelden worden vaak gedeeld met vrienden en familie. Soms krijgen wij echter de vraag van bezoekers die niet in beeld willen komen op foto's van anderen, of er een oplossing is waarbij de persoon zelf kan zorgen dat hij of zij niet wordt vastgelegd", vertelt Marije. ,,Wij denken graag met onze bezoekers mee en hopen met het verstrekken van de dinomaskers een passende oplossing te bieden."  

MASKER Bezoekers kunnen volgens het dierenpark een dinomasker halen bij de entree en het masker na afloop van hun bezoek weer inleveren. ,,We willen met deze pilot kijken hoe bezoekers reageren op de dinomaskers en of dit vanaf de herfstvakantie ingevoerd kan worden."

Bron video: Dierenpark Amersfoort