• Dierenpark Amersfoort

DierenPark stopt alweer met dinomaskers

AMERSFOORT DierenPark Amersfoort stopt vroegtijdig met de pilot om dinomaskers uit te delen aan bezoekers die niet herkenbaar op de foto willen. ,,De dinomaskers zijn enorm gewenst, maar uit onze proef blijkt dat mensen de dinomaskers niet opzetten om privacyredenen. De kinderen vinden de dino's gewoon wel heel erg leuk", verklaart woordvoerder Marije Allemekinders. ,,Wij besluiten daarom om de dinomaskers niet daadwerkelijk in te voeren."

DierenPark Amersfoort is verrast dat de pilot met dinomaskers zo'n storm van reacties teweegbracht. ,,Privacy is natuurlijk een veelbesproken onderwerp, maar dat onze dinomaskers zoveel losmaakten, daar stonden wij van te kijken. Het overgrote deel van Nederland kwam net als wij tot de conclusie dat dinomaskers niet dé oplossing zijn om de privacy te beschermen", aldus Allemekinders.

Toch spreekt het park van een geslaagde proef: ,,Wij zien dat dino's erg aanslaan onder kinderen en denken dat onze dino-activiteiten in de herfstvakantie daarom ook een groot succes zullen zijn. Wij kunnen dus zeker aan de slag met de resultaten die we uit deze pilot haalden."

In de herfstvakantie, van 13 tot en met 28 oktober, kunnen kinderen meedoen met de DinoAdventures in DierenPark Amersfoort. In het Dinopark van de Amersfoortse dierentuin kunnen kinderen tussen zo'n zeventig levensgrote dino's ervaren hoe het is om een dinobeveiliger te zijn.